Expositions

Heeft u een expositie aan te melden stuur ons de gegevens voor deze pagina naar info@kalligrafie.nl


Kunstroute Kempart

Op zaterdag 7 en 14 oktober 2017 en zondag 8 en 15 oktober 2017 wordt de kunstroute Kempart 2017 gehouden. De route heeft 26 bezoek locaties en er nemen meer dan 40 kunstenaars deel.

Kempart

Mari-expo

Calligraphies in Conversation
4th International Exhibition
September 17 to December 31, 2017

Opening reception with calligraphy presentations on September 17, 2017 at 1 – 5 p.m. Place: Skylight Gallery of San Francisco Public Library, California, USA
www.ziyaart.com/single-post/2017/09/11/Opening-Reception-of-Calligraphies-in-Conversation

Wechselspiele
Letter and Book Arts by Marí Emily Bohley und Birgit Nass.          
September 10, 2017 to April 15, 2018
Place: Schriftmuseum Bartlhaus, Museumstr. 16, A-4643 Pettenbach , Austria
www.schriftmuseum.at

 

Current Status
Letter Arts by Marí Emily Bohley September 4 to December 31, 2017

Place: KaKoGa - gallery at Kästner Kolleg e.V. Dresden, Tannenstr. 2, 01099 Dresden


Kalligrafen Kring West Friesland

Kalligrafen Kring West Friesland
18 en 19 november 2017
Op 18 en 19 november 2017 is er een kunst "EXPOXXL" in CultureelCentrum Pancratius, Oosterblokker 98, 1696BK in Oosterblokker. Kalligrafen kring West Friesland is een van de deelnemers met als thema "lijn en letters". Openingstijden van 11:00 uur to 17:00 uur.


Nationaal Onderwijs museum Dordrecht.

Het Nationaal Onderwijsmuseum is verhuisd van Rotterdam naar gebouw De Holland in Dordrecht.

De griffel, de lei, de inktlap, allerlei leermiddelen en schoolagenda's van vele generaties zijn uitgestald. Een collectie van meer dan 140.000 voorwerpen laat zien, hoe het onderwijs sinds de dertiende eeuw ingevuld werd.

Er Op Uit

Qiu Zhijie: Journeys without Arrivals

01/04/2017 - 24/09/2017

Een brug tussen Chinese en internationale visuele talen

Conservatoren: Annie Fletcher, Davide Quadrio, Charles Esche Qiu Zhijie: Journeys without Arrivals is een solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Qiu Zhijie met een overzicht van zijn werk vanaf 1985 tot nu. Zijn kalligrafische werken, tekeningen, video’s, installaties en foto’s vormen samen een uniek en meeslepend universum. 

Qiu Zhijie had al op jonge leeftijd interesse in zowel de westerse filosofie als de Chinese geschiedenis. De versmelting van deze twee aandachtsgebieden vormt de basis voor zijn werk. Qiu maakt gebruik van traditionele Chinese beeldtradities, zoals kalligrafie en ander oude ambachten, maar hij weet deze naar het heden te brengen. Hij laat zien dat ze net zo waardevol zijn als de tradities van de westerse modernistische esthetiek. In zijn reis door een snel veranderende wereld onderzoekt hij de impact die de westerse wereld de afgelopen vijftien jaar heeft gehad op de Chinese cultuur. Als bruggenbouwer vraagt hij begrip voor culturele verschillen en toont dit door westerse en oosterse tradities te combineren. In tegenstelling tot veel andere kunstenaars woont Qiu Zhijie nog steeds in China. Zijn subtiele kritiek op het politieke systeem verbindt hij met de ambachtelijke tradities die China rijk is. De kleuren en materialen die hij gebruikt zijn een feest voor het oog. 

In de tentoonstelling ontstaat een intiem portret van de kunstenaar als alleskunner, bij wie kunst een integraal onderdeel vormt van een grotere, holistische benadering van het leven zelf. Hij omarmt het concept van Total Art en ziet kunst als een krachtige motor voor verandering en bewustwording.

bezoekadres bilderdijklaan 10, eindhoven


 

 

Werk van letter- én tekentalenten Tom Schamp, Joke van leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek

Letters heb je in alle soorten en maten. In letters herken je ook vormen en figuren. Letters doen dromen en veranderen van appels in open monden van verbazing of van slangen in zeemeerminnen. Letters eisen de hoofdrol op in deze speelse tentoonstelling in Bibliotheek Ligne waarin prentenboeken en origineel werk van letter- én tekentalenten Tom Schamp, Joke van leeuwen, Wim Hofman en Harriët van Reek centraal staan.

Retteketet Letterpret is een tentoonstelling voor kinderen vanaf 5 jaar. Niet alleen om naar te kijken. Met de LetterPretRoute (5 tot 15 jaar) puzzel je gekke woorden, zoek je naar verborgen letters, ontwerp je je eigen letterbutton en kan je naar hartenlust spelen met letters. Deze tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Villa Verbeelding Hasselt. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek en vindt mede plaats in het kader van de Kinderboekenweek en de campagne Oktobermaand Kindermaand.

Bibliotheek Ligne is geopend maandag t/m woensdag en vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur. Donderdag van 8.30 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. 26 september t/m 25 oktober 2017