Miniatum spiegelglans

    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
Miniatum spiegelglans 50 ml. Dit medium wordt ook wel synthetische gesso genoemd. Het kan in lagen opgebracht waardoor een  bol effect ontstaat in de letter.

Miniatum  werkwijze:

Ondergronden dienen droog, stof- en vetvrij te zijn. Het product wordt verwerkt bij kamertemperatuur. Bij langere arbeidstijd dient het gereedschap (penseel) tussen het werk door te worden schoongemaakt met water. Grote oppervlakken worden eerst met een met leidingwater verdunde (±5%) laag voorgestreken. De bedoeling is dat er een gladde laag ontstaat. Ontstaat deze niet in één laag; dan tot drie lagen aanbrengen.

Meerdere lagen kunnen vrij snel (±30 min.) na elkaar worden aangebracht. Uiteindelijk laat men de lagen minimaal 5 uur drogen. Het oppervlak mag niet meer kleverig aanvoelen. Een goede methode is 's avonds de lagen aanbrengen en de volgende ochtend het bladmetaal plakken. Alleen indien er een zeer dunne laag is aangebracht wordt er eerder geplakt men houdt dan een droogtijd aan van ongeveer 2 uur.

Na de droogtijd heeft u ± 24 uur de tijd het bladgoud of zilver aan te brengen. U gebruikt bladgoud of zilver vast op vloei. Voor slagmetaal geldt dat u ongeveer 8 uur de tijd heeft. Het bladmetaal wordt op maat geknipt en met een Instacoll Tissue of zacht doekje behoorlijk krachtig op de ondergrond gedrukt en gewreven. Als u het transfer papier weghaalt en er zijn nog plaatsen niet verguld plak dan plaatselijk opnieuw, u heeft waarschijnlijk te weinig druk uitgeoefend. Als het bladmetaal is aangebracht wordt er nog licht met zacht doekje gepolijst, er zal een spiegelglans ontstaan.